Spezzatino di manzo
Easy
Fairly cheap
 
Prep

Cook

Wait

1d

Share This Recipe

Category: Main course Beef
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

800 g Rundsvlees
3 Rode Ui
2 grote Wortelen
2 teentje(s) Knoflook
1 1/2 stengel(s) Selder
2 takjes(s) Tijm
1 blaadje(s) Salie
1/2 L Rode Wijn
5 cl Balscamico
2 Kruidnagels
3 Jeneverbessen
Zout en Peper
Rundsbouillon
Olijfolie

Spezzatino di manzo Directions

    • De rode wijn en ½ stengel selder (in stukjes gesneden) in een pot kort laten opkoken.
      De kruidnagels, jeneverbessen, thijm en salie in een thee ei erbij voegen en laten afkoelen. Het vlees (in blokjes gesneden) ook toevoegen en 24 uren in de koelkast laten marineren.
    • Nu het vlees eruit nemen en met keukenpapier droogdeppen. Minstens een uur op kamertemperatuur laten komen.
      De twee uien, knoflook, wortelen en de resterende selder fijnhakken en in een beetje olie aanstoven. In de tussentijd in een pan 2 dl olie verhitten en de vleesblokjes die we gekruid hebben met zout en peper aanbakken (eventueel in 2-3 etappen).
    • Daarna het vlees met de rode wijn die we voor de marinade gebruikt hebben blussen en de gestoofde groenten toevoegen.
    • De groenten uit de marinade worden weggegooid maar het thee ei met kruiden wordt bij het vlees gevoegd.
      Dit alles laat men dan op laag vuur een 3 tal uren sudderen.
      Opdienen met polenta, aardappelen of pasta.

Recipe notes

 Lekker, met pasta od polenta

Be the first to post a review

Share This Recipe