Spezzatino di manzo(Featured Chef Zeljko Filjak)
Prep
Cook
Wait
1d
Category: | Main course Beef |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
800 g Rundsvlees |
3 Rode Ui |
2 grote Wortelen |
2 teentje(s) Knoflook |
1 1/2 stengel(s) Selder |
2 takjes(s) Tijm |
1 blaadje(s) Salie |
1/2 L Rode Wijn |
5 cl Balscamico |
2 Kruidnagels |
3 Jeneverbessen |
Zout en Peper |
Rundsbouillon |
Olijfolie |
Spezzatino di manzo Directions
-
De rode wijn en ½ stengel selder (in stukjes gesneden) in een pot kort laten opkoken.De kruidnagels, jeneverbessen, thijm en salie in een thee ei erbij voegen en laten afkoelen. Het vlees (in blokjes gesneden) ook toevoegen en 24 uren in de koelkast laten marineren.
-
Nu het vlees eruit nemen en met keukenpapier droogdeppen. Minstens een uur op kamertemperatuur laten komen.De twee uien, knoflook, wortelen en de resterende selder fijnhakken en in een beetje olie aanstoven. In de tussentijd in een pan 2 dl olie verhitten en de vleesblokjes die we gekruid hebben met zout en peper aanbakken (eventueel in 2-3 etappen).
-
Daarna het vlees met de rode wijn die we voor de marinade gebruikt hebben blussen en de gestoofde groenten toevoegen.
-
De groenten uit de marinade worden weggegooid maar het thee ei met kruiden wordt bij het vlees gevoegd.Dit alles laat men dan op laag vuur een 3 tal uren sudderen.Opdienen met polenta, aardappelen of pasta.
Recipe notes
Lekker, met pasta od polenta