Tartaar van tonijn met gebakken ganzenlever en mierikswortelroom(Featured Chef Jeroen Meus)
Fairly difficult
Fairly cheap
Een heerlijk luxe gerecht van tonijn met ganzenlever en pittige mierikswortel.
Category: | Main course Tuna Jeroen Meus |
Seasons | |
Cuisine Type | Fusion |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingredienten
400 g Tonijn |
1 Sjalot, fijn versnipperd |
1/2 Citroen |
1 bussel(s) Bieslook |
blaadjes Dragon |
3 el Olijfolie |
120 g Ganzenlever, rauw |
1 el Yoghurt |
1 el Room |
2 tl Mierikskwortel |
Fleur de el en peper |
Tartaar van tonijn met gebakken ganzenlever en mierikswortelroom Directions
Snij de tonijn in fijne blokjes.
Versnipper de sjalot en snij de kruiden fijn.
Meng ze onder de tonijn.
Voeg olijfolie toe en kruid de tartaar met peper en zout.
Voeg net voor het serveren citroensap toe.
Klop room half op, meng met de yoghurt en de mierikswortel.
Kruid af met peper en zout.
Snij de ganzenlever in 4 gelijke stukken.
Verwarm een pan.
Voeg een beetje vetstof toe en bak er de stukken ganzenlever in.
Naargelang de dikte van het stuk varieert de gaartijd.
Schik in een vorm de tonijntartaar. (Vergeet het citroensap niet)
Leg er het stukje ganzenlever op.
Kruid dat extra met "fleur de sel" en grof gemalen peper.
Druppel de room rondom.