Turks brood met vleesbrood(Featured Chef Jeroen Meus)
Easy
Fairly cheap
Naar een idee van Jeroen Meeus met een gehakt brood zoals zijn vader het maakte. Lekker als picknick, lunch of onderweg naar je vakantiebestemming.
Gallery
Category: | Veal Pork Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Jeroen Meus |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
1 Plat Turks brood |
1/2 Komkommer |
1 Coeur de Boeuf Tomaat |
1 Rode ui |
gemengde jonge Sla |
1 Ui |
200 g Gezouten Spek |
600 g Gehakt (Kalf-Varken) |
Peper en Zout |
1/2 bussel(s) Peterselie |
2 Eieren, gekookt |
1 Ei (vvor gehakt) |
De Saus
5 el Mayonaise |
Tabasco |
1 tl Verse Harissa |
1 Peper en zout |
2 el Ketchup |
Turks brood met vleesbrood Directions
- Meng het gehakt met 1 ei en eventueel paneermeel in de keukenmachine.
- Smelt een klontje boter in een pan. Snijd het spek in fijne reepjes (lardons) en bak ze krokant in de boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de spekjes bij het gehakt.
- Pel en snipper de ui. Snipper de peterselie. Doe ze ook bij het gehakt. Kruid met peper en zout.
- Zet een deksel op de pan en laat verder garen.
- Laat het vleesbrood daarna afkoelen.
- Meng de mayonaise met ketchup, Harissa en enkele druppels Tabasco.
- Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen.
- Snijd de tomaten en de komkommer in dunne plakjes.
- Maak het brood een beetje nat en verwarm het kort in de oven.
- Leg er plakjes vleesbrood, blaadjes sla, rode ui, plakjes kommer, tomaat en ei op.
Korst het vleesbrood aan beide kanten in de pan van het spek.
Kook 2 eieren hard en laat ze afkoelen. Snijd ze in plakken.
Snijd het vleesbrood in plakjes.
Snijd het brood middendoor en smeer saus op elke helft.