Zoete appelgratin 'Ariane'
Category: | Desserts Fruit desserts Oven |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
6
Persons
Ingredienten
10 stuk(s) Ariane appelen |
5 stuk(s) Eiieren |
125 g Kristalsuiker |
25 cl Melk |
250 g Room |
1/2 tl |
1/2 tl Vanille aroma |
Zoete appelgratin 'Ariane' Directions
- Verwarm de oven voor op 180-200°C.
- Vul de bakplaat met water om een bain-marie te maken.
- Beboter een schotel en bestrooi met suiker.
- Snijd de appelen in vieren en leg in de schotel. (Schillen is niet nodig, de "Ariane" is een biologische appel)
- Meng de eieren en de suiker totdat het mengsel wit wordt.
- Voeg de room en het vanillearoma toe.
- Breng de melk aan de kook en giet de warme melk op het mengsel van eieren en suiker. Giet dan alles in de schotel over de appelen.
- Laat 30-45 min. au bain-marie bakken.
- Koud serveren.
- Breng de melk aan de kook en giet de warme melk op het mengsel van eieren en suiker. Giet dan alles in de schotel over de appelen.
Recipe notes
Nutrition facts
vegetarian
Per Serving