Zoete appelgratin 'Ariane'
Super easy
Cheap
Een heerlijke gratin van appeltjes in de oven.
 

Share This Recipe

Category: Desserts Fruit desserts Oven
Seasons
Tags:

Ingredients

For 6 Persons

Ingredienten

10 stuk(s) Ariane appelen
5 stuk(s) Eiieren
125 g Kristalsuiker
25 cl Melk
250 g Room
1/2 tl
1/2 tl Vanille aroma

Zoete appelgratin 'Ariane' Directions

    • Verwarm de oven voor op 180-200°C.
    • Vul de bakplaat met water om een bain-marie te maken.
    • Beboter een schotel en bestrooi met suiker.
    • Snijd de appelen in vieren en leg in de schotel. (Schillen is niet nodig, de "Ariane" is een biologische appel)
    • Meng de eieren en de suiker totdat het mengsel wit wordt. 
    • Voeg de room en het vanillearoma toe.
    • Breng de melk aan de kook en giet de warme melk op het mengsel van eieren en suiker. Giet dan alles in de schotel over de appelen.
    • Laat 30-45 min. au bain-marie bakken.
    • Koud serveren.
    • Breng de melk aan de kook en giet de warme melk op het mengsel van eieren en suiker. Giet dan alles in de schotel over de appelen.
     

Recipe notes

 
 

Nutrition facts

vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe