Romige cake met delicate smaak van citroen
Prep
Cook
Gallery
Category: | Bakery Oven Cake |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
6
Persons
Ingrediënten
4 Eieren, op kamertemperatuur |
100 g Aardappelzetmeel of Maïszetmeel |
100 g Bloem |
3 Citroenen, Sap en zeste |
250 g Ricotta |
80 g Boter, gesmolten |
20 g Greaspte Kokosnoot |
1 zakje(s) Gist |
150 g Suiker |
Romige cake met delicate smaak van citroen Directions
Allereerst de schil raspen, zorg ervoor dat het witte gedeelte van de citroenen niet raspen, pers ook het sap van de drie citroenen en reserveer.
Zeef het meel, het zetmeel en de gist en reserveer het in een kom.
In een kom en met een zweep de ricotta verzachten met suiker, voeg de eieren één voor één toe, wanneer het vorige ei goed verwerkt is, voeg het volgende toe.
Voeg gesmolten boter (lauw) en sap en citroenenschil toe.
Voeg ook meel, gist, zetmeel en geraspte kokosnoot toe, meng met een spatel en giet het mengsel in een vooraf beboterde en meelvorm met een diameter van 24 cm.
Bak de taart statisch op 170° gedurende ongeveer 35 minuten.
Zodra de taart goud is, haal hem uit de oven en laat hem afkoelen.
Recipe notes
Deze is natuurlijk, maar je kan afwerken met suikerfondant, of kokosschaafsels, etc...
Nutrition facts
vegetarian
Per Serving