Broodje merguez met coleslaw en verse sambalmayo(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Super easy
Cheap
Verrassende broodje Merguez met zelfgemaakte Coleslaw. Lekker pittig met Sambal.
Gallery
Category: | Sandwiches Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Ariane @ DeKookbijbel |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
4 Sandwich, grote |
1 Boka(a)l(en) Witte kool, opgelegd |
1 scheut(en) Appelcider |
3 el Zure room |
3 tl Sambal |
2 el Currypoeder |
Kippenkruiden |
1 Wortel |
1 Appel |
Paprikapoeder, gerookt |
Peper & Zout |
2 dl Arachideolie |
1/2 bussel(s) Lente-ui |
4 Merguez wortsjes |
1/2 bussel(s) Platte Peterselie |
3 Eieren |
krokante Bicky-uitjes |
1 tl Mosterd |
Broodje merguez met coleslaw en verse sambalmayo Directions
- Broodje merguez met coleslaw en verse sambalmayo
- De Coleslaw Laat de gepekelde kool uitlekken in een vergiet
- Meng de zure room met currypoeder.
- Schil en rasp de wortel.
- Schil en rasp de appel.
- Meng de kool, wortel en appel met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Snipper de platte peterselie en schep hem door de coleslaw.
- De Sambalmayo Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
- Doe de eierdooiers met een klein scheutje water in een maatbeker. Voeg er de mosterd, een scheutje azijn, de sambal, kippenkruiden, gerookt paprikapoeder en zout aan toe.
- Mix tot mayonaise met de staafmixer en giet er in een fijne straal de olie bij.
- Doe de mayonaise in een knijpfles.
- Het Broodje Verwarm een grillpan op het vuur.
- Snijd de lente-uien in fijne ringen.
- Bak de worstjes in de grillpan.
- Snijd de broodjes open met een gekarteld mes. Beleg ze met coleslaw, een worstje en saus. Werk af met lente-uien en krokante uitjes.