Chocolade mousse taart(Featured Chef @infiniment.gourmand)
Gallery
Category: | Bakery Pie Chocolate Pie |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingredient
225 g Boter |
500 g Chocolade zwart 52% |
100 g Suiker |
7 Eieren, groot |
Chocolade mousse taart Directions
- Recept voor een springvorm met een diameter van 16 cm.
- Klop de suiker en de eieren gedurende 10 minuten samen. Het mengsel moet verdrievoudigen in volume en wit worden. Smelt tegelijkertijd de chocolade en de boter. Laat afkoelen.
- Voeg het chocolade/botermengsel toe aan het ei-suikermengsel op lage snelheid. Klop nog 5 minuten door op matige snelheid.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Leg in een springvorm een stuk bakpapier op de bodem. Ik heb ook de randen van de pan ingevet. Giet het mengsel in de vorm en zet hem au bain-marie (ik heb voor de zekerheid aluminiumfolie rond mijn springvorm gedaan).
- Bak gedurende 35 minuten. Haal uit de oven en het waterbad en zet 24 uur in de koelkast.
- Ontvorm de cake voorzichtig uit de pan en geniet! Ik strooide er poedersuiker over, maar het is een optie.
Recipe notes
L'important dans ce gâteau c'est de le laisser reposer au frais 1 nuit !
Source : @infiniment.gourmand, de @fitwafflekitchen
Nutrition facts
vegetarian
Per Serving