Lasagna carbonara met courgette(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gallery
Category: | Main course Pasta Pork Hans @ DeKookbijbel.be |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
16 Lasagne vellen |
1 Rode Ui |
250 g Ricotta |
20 cl Room |
150 g Spekblokjes |
2 teenje(s) Knoflook |
1 Courgette |
geraspte Emmentaler |
Peper en Zout |
Lasagna carbonara met courgette Directions
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de spekreepjes in ongeveer 5 minuten krokant, in een steelpan.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de rode ui. Voeg de ui toe en laat mee bakken met het spek, voeg ook wat later de knoflook toe.
- Blus met de room. Voeg daarna de ricotta toe en kruid met wat peper, eventueel wat zout Opgelet want het spek heeft de saus misschien al genoeg gezout.
- Snij de courgette in dunnen schijfjes en bak ze in wat okijfolie in een grilpan. Doe het in verschillen batches.
- Doe een klein beetje saus op de bodem van de ovenschaal.
- Daarbovenop doe je een laagje lasagnebladen, een laagje courgette,dan weer saus, dan weer lasganeblade, courgette en zo ga je door. De bovenste laag eindig je met saus en daarover strooi je nog geraspte kaas over.
- Dan kan de lasagne de oven in voor ongeveer 20-30 minuten.