Anglaise(Featured Chef Sofie Dumont)
Fairly difficult
Cheap
Een vanillesaus die veel geserveerd wordt bij taarten of desserts.
Gallery
Category: | Desserts Sofie Dumont |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingredienten
60 g Suiker |
200 cl Melk |
100 cl Room |
3 Eierdooiers |
1/2 Vanille Stokje |
Anglaise Directions
- Laat de melk met de room en het vanillestokje even opkoken.
- Voeg van het vuur de dooiers gemengd met de suiker toe.
- Eenmaal de suiker bij de dooiers moet je het onmiddelijk verwerken, laat suiker nooit inwerken op dooiers.
- Goed mengen met een klopper.
- Zet het mengsel terug op een laag vuurtje en roer nu met een spatel tot je een lichte binding krijgt.
- Zeef onmiddelijk door en laat afkoelen.
- Heb je nog brokjes ga er dan met een staafmixer door.
- De anglaise blijft 3 tot vier dagen goed in de koelkast.