Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Easy
Fairly cheap
Carpaccio van anas met Sambuca en een frisse sorbet van limoen en munt.
Prep
Cook
Wait
1d
Gallery
Category: | Desserts Fruit desserts Ice cream, Sorbet |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
1 Ananas |
5 dl Sambuca |
5 dl Water |
1 tl Kaneelpoeder |
2 peultje(s) Steranijs |
--- Sorbet ---
1 bussel(s) Munt + voor afwerking |
2 dl Muntsiroop |
3 dl Water |
1 Limoens sap |
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet Directions
Schil de ananas, verwijder de ogen en snijd in de lengte in 4 grote stukken.
Zet een grote pot op een zacht vuur met de ananas, sambuca, 5 dl water, de kaneel en steranijs.
Laat onder het deksel gedurende 20 min garen.
Neem de pot van het vuur en laat zo afkoelen in de koelkast, gedurende 1 nacht.
Meng de muntblaadjes met de siroop, 3 dl water en het limoensap.
Mix heel fijn met een staafmixer en haal daarna door een fijne zeef.
Plaats 1 nacht in de diepvriezer.
Net voor het serveren snijd de ananas in heel fijne plakjes en schik ze op een groot bord.
Lepel er wat van het kookvocht over.
Haal de sorbet uit de diepvriezer en scheper een lepel van op elk bord.
Werk af met enkele takjes verse munt.
Nutrition facts
Per Serving
Kcal: | 168 kcal |
Carbs: | 40g |
More Details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |