Gentse Waterzooi
Fairly difficult
Fairly cheap
Waterzooi, da’s klassieke dagelijkse kost die vlotjes naar binnen gaat. Doe dat beetje extra moeite en bereid de trots van Gent met een zelfgemaakte groentebouillon. De verse groenten én een kwaliteitskip zullen ervoor zorgen dat je een heel smakelijke zooi op de tafel zet. Veel werk is er niet aan, hoogstens een beetje geduld.

Share This Recipe

Category: Main course Chicken Lunch Jeroen Meus
Seasons
Cuisine Type Belgian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1 Kip, in stukken
100 g Boter

De bouillon

1 teentje(s) Knoflook
1 ste(e)l(en) Prei; grof gesneden
2 ste(e)l(en) Selder
2 Wortelen, grof gesneden
1/2 UI, bestoken met kruidnagel
1 Ui, grof gesneden
2 blaadje(s) Laurier
3 takjes(s) Tijm
3 ste(e)l(en) Prei
Peper en zout

De waterzooi

2 ste(e)l(en) Selder, oin julienne
2 ste(e)l(en) Preiwit, in julienne
3 ste(e)l(en) Wortelen, in julienne
8 vastkokende Aardappelen, in stukken
1 bussel(s) verse Peterselie, gehakt
2 dl Room
1 Eierdooier

Gentse Waterzooi Directions

    • Stoof de groenten en de met kruidnagel bestoken ui aan in de helft van de boter.
    • Voeg de stukken kip toe en laat even mee stoven.
    • Kruid de stukken kip met peper en zout.
    • Voeg tijm, laurier en peterseliestengels toe.
    • Overgiet alles met water en laat alles op een zacht vuurtje sudderen tot de kip gaar is (20 minuten).
    •  
    • Stoof de julienne groenten en de aardappelen aan in de rest van de boter.
    • Neem de kip uit de bouillon en verwijder het vel.
    • Schik de kip op de groenten.
    • Overgiet alles met de gezeefde bouillon en de room en laat alles nog 15 minuten sudderen.
    • Klop het eigeel los met een beetje room en voeg het bij de waterzooi.
    • Neem van het vuur en schik alles in diepe borden.
    • Bestrooi met een beetje peterselie

Recipe notes

 

Be the first to post a review

Share This Recipe