Geroosterde venkelsalade met olijven(Featured Chef HLN)
Category: | Salads Vegetarian Lunch |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
6
Persons
Ingrediënten
3 stuks Oranje Paprika |
Geroosterde venkelsalade met olijven Directions
- Rooster de paprikas totdat ze zwartegeblakerd zijn (+/- 15 min.) Doe ze in een kom en dek af met folie.
- Snij de groene stelen van de venkel en bewaar ze. Snij de knollen in de lengte in 5 gelijke delen.
- Verwijder de kern als deze te taai zou zijn.
- Leg in een platte schaal en besprenkel met olijfolie,en strooi er zout en peper over.
- Ontvel de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Rooster de venkel +/- 8 min. in porties tot ze goudbruine strepen hebben. Keer ze regelmatig.
-
Giet azijn en olijfolie in een flesje, voor gebruik goed schudden en je dressing is klaar.
-
Schep voorzichtig de paprika's en de olijven door de venkel.
-
Scheur bonenkruidblaadjes en venkelgroen in stukjes en garneer er de salade mee.
-
Laat de salade afkoelen.