Gratin Dauphinois
Easy
Fairly cheap
Een van de favoriet aardappelgerzchten bioj feestelijke gerechten naast kroketten.
 

Share This Recipe

Category: Side dish
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1 kg bloemige Aardappelen
1 teentje(s) Knoflook, geperst
25 cl Room (+30%)
25 cl Melk
2 verkruimelde Bouillon blokjes
Peper
Mierikswortel
Boter

Gratin Dauphinois Directions

    Schil de aardappelen en blancheer 10 min
     
    Snijd in plakjes van 2 à 3 mm dik, leg ze in een mengkom.
    Overgiet met melk en room, voeg er de verkruimelde bouillonblokjes, de look en mierikswortel bij.
     
    Smeer een vuurvaste ovenschotel in met boter.
    Doe de aardappelmengsel in,
     
    Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak in een oven van 160 graden in één uur af.
     
    Verwijder het aluminiumfolie de laatste 10 minuten om wat te kleuren.
     

Recipe notes

Je kan wat gemalen kaas over de gratin dauphinois strooien en op het einde laten gratineren maar ik doe dit niet. Er ontstaat zonder de kaas al een mooi korstje en deze aardappelbereiding is op zich rijkelijk genoeg

Je kan de gratin dauphinois een nachtje laten rusten in de koelkast en de volgende dag met een uitsteekring porties uitsteken en nadien opwarmen in de oven op 140°
 

More Details

Website
Bron Marc, DeKookfanaten

Be the first to post a review

Share This Recipe