Griekse rijstschotel met kip(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel.be)
Gallery
Category: | Main course Chicken Hans @ DeKookbijbel.be |
Seasons | |
Cuisine Type | Greek |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
250 g Kipfilet in blokjes |
Peper en zout |
Olijfolie |
Oregano (Wilde Griekse) |
1 teentje(s) Knoflook, geperst |
1 Rode Ui, in halve maandjes |
1 Gele en Rode paprika |
1 Courgette, zaadlijsten verwijderd in blokjes |
150 g Rijst, gekookt |
1 handvol Zwarte Olijven |
250 g Kerstomaten, gehalveerd |
takjes Oregano voor afwerking |
Griekse rijstschotel met kip Directions
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok op middelhoog.
Bak er de kippenblokjes goudbruin in aan.
Kruid met peper, zout en oregano.
Bak er de kippenblokjes goudbruin in aan.
Kruid met peper, zout en oregano.
Zet het vuur lager en voeg de look en ui toe.
Bak mee tot glazig.
Bak mee tot glazig.
Voeg dan de andere groenten toe en bak tot ze beetgaar zijn.
Roer er de rijst door en warm goed door.
Roer er tot slot de olijven, kerstomaten en peterselie door en neem van het vuur.
Verkruimel er de feta over.
Roer er de rijst door en warm goed door.
Roer er tot slot de olijven, kerstomaten en peterselie door en neem van het vuur.
Verkruimel er de feta over.
Verdeel over vier borden.
Garneer met de verse oregano.
Garneer met de verse oregano.
Recipe notes
Bron : Een lepeltje Lekkers
Wilde oregano met dank aan mijn collega Angeliki
Nutrition facts
diet
Per Serving