Hummus
Gallery
Category: | Side dish Vegetarian |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingredienten
150 g gedroogde Kikkererwten |
90 g Sesamzaadjes |
1 teentje(s) Knoflook |
1 Citroen, sap |
3 el Olijfolie |
1/2 tl Komijn |
1/2 tl Chilipoeder |
Peper en zout |
Korianderblaadjes |
Platte Peterselie |
1 snuifje Paprikapoeder |
1 snuifje Komijn |
1 el Olijfolie |
Hummus Directions
Doe de kikkererwten in een kom en zet ze onder voldoende water.
Laat ze een nacht weken.
Giet ze de dag nadien af en kook ze +/- 50 minuten
Pel de look en snipper fijn
Giet de kikkerweten af en hou het kookvocht apart.
Mix ze tot een mooi gladde puree samen met de knofook, citroensap, sesamzaadjes, komijn, chili 15cl kookvocht, de olijfolie, peper en zout.
Voeg indien nodig extra vocht toe.
Verdeel de humus over verschillende kommetjes.
Besprenkel met wat olijfolie net voor het serveren.
Werk af met verse kruiden, koriander, kervel, platte peterselie en paprika, chili of komijnpoeder.
Geef er pittabroodjes bij.
Nutrition facts
diet vegetarian Vegan
Per Serving
Kcal: | 338 kcal |
Carbs: | 18g |
Fat: | 22g |
Proteins: | 13g |
More Details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |