Lasagne caprese(Featured Chef Yana & Arne)
Prep
Cook
Gallery
Category: | Main course Pasta Hans @ DeKookbijbel.be Oven |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
1 pak verse Lasagnevellen (Bertagni of andere) |
1 Ui |
1 teentje(s) Knoflook |
500 g Kerstomaatjes |
2 tl Italiaanse kruiden |
250 g Mascarpone |
10 plakken Ganda ham |
1 bokaal geroosterde Paprika's |
1 handje Parmezaanse kaas |
200 g Mozzarella |
1 handje(s) Basilicum |
Peper en zout |
Lasagne caprese Directions
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de mozzarella in kleine blokjes en de gegrilde paprika in grove stukken en leg dit apart.
- Snipper de ui en knoflook. Snij de kerstomaatjes in vieren. Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Als de ui mooi glazig is voeg je de kerstomaatjes toe. Kruid met Italiaanse kruiden, wat zout en peper naar smaak. Voeg er dan de mascarpone bij. Verhit tot de mascarpone lekker gesmolten is en haal de pan daarna van het vuur.
- Vet de oveschaal lichtjes in met wat olijgolie. Nu gaan we de lasagne opbouwen. Start met lasagnebladen, laagje saus, laagje ham en vervolgens een laagje lasagnebladen. Daarna weer een laagje saus, ham, gegrilde paprika en een laagje lasagnebladen.
Recipe notes
Wens je vegetarisch, dat is simpel. Laat gewoon de ham weg ;-)
Nutrition facts
diet vegetarian
Per Serving