Lasagne caprese
Super easy
Cheap

Een heerlijk lasagne in caprese style. Door dochter Yana & vriend Arne.

Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Main course Pasta Hans @ DeKookbijbel.be Oven
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1 pak verse Lasagnevellen (Bertagni of andere)
1 Ui
1 teentje(s) Knoflook
500 g Kerstomaatjes
2 tl Italiaanse kruiden
250 g Mascarpone
10 plakken Ganda ham
1 bokaal geroosterde Paprika's
1 handje Parmezaanse kaas
200 g Mozzarella
1 handje(s) Basilicum
Peper en zout

Lasagne caprese Directions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de mozzarella in kleine blokjes en de gegrilde paprika in grove stukken en leg dit apart.
  2. Snipper de ui en knoflook. Snij de kerstomaatjes in vieren. Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Als de ui mooi glazig is voeg je de kerstomaatjes toe. Kruid met Italiaanse kruiden, wat zout en peper naar smaak. Voeg er dan de mascarpone bij. Verhit tot de mascarpone lekker gesmolten is en haal de pan daarna van het vuur.
  3. Vet de oveschaal lichtjes in met wat olijgolie. Nu gaan we de lasagne opbouwen. Start met lasagnebladen, laagje saus, laagje ham en vervolgens een laagje lasagnebladen. Daarna weer een laagje saus, ham, gegrilde paprika en een laagje lasagnebladen.
  4. Als laatste de rest van de saus, werk af met stukjes mozzarella en stukjes gegrilde paprika. Bestrooi het geheel rijkelijk met Parmezaanse kaas.
  5. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet het geheel eerst 20 minuten in de oven met folie. Haal daarna de folie eraf en bak nog eens 10 minuten. 

  6. Werk deze heerlijke lasagne caprese af met verse basilicum en serveer direct.
  7. Geniet ervan want voor je het weet is dit heerlijke gerechtje op.
  8.  
  9.  

Recipe notes

Wens je vegetarisch, dat is simpel. Laat gewoon de ham weg ;-)

Nutrition facts

diet vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe