Mexicaanse lasagne met kip(Featured Chef DeKookbijbel.be)
Cook
Gallery
Category: | Main course Chicken Hans @ DeKookbijbel.be |
Seasons | |
Cuisine Type | Mexican |
Tags: |
Ingredients
For
8
Persons
Ingrediënten
3 Kipfilets |
Kipkruiden |
Arachideolie |
1 Ui |
1 teentje(s) Knoflook |
400 g Tomatenblokjes (blik) |
1 tl Komijnpoeder |
1 tl Korianderpoeder |
Peper en Zout |
1 pot Zure Room |
20 cl Room |
2 el Limoensap |
Jalapenosaus |
10 Tortilla's |
Mexicaanse lasagne met kip Directions
Snij de kip in kleine blokjes.
Kruid ze met kipkruiden
Voeg wat arachideolie toe
Meng goed zodat alle kipblokjes kruiden heeft.
Dek af met folie en zet koel.
Meng de zure room met jalapneos saus en wat limoensap.
Snipper de ui en knoflook.
Stoof aan in een hoge pan.
Voeg de tomaat toe.
Kruid met de koriander en komijn.
Kruid met peper en zout.
Voeg wat kippenbouillon toe (20cm)
Laat half uurtje pruttelen.
Bak de kip mooi bruin.
Voeg toe bij de prutelende tomatensaus.
Smeer een bakvorm in met olijfolie.
Plaats 2 tortilla's naast elkaar.
Puzzel enkel stukken tussen de openingen, tortilla's zijn steeds rond.
Smeer er kip mengsel op.
Terug een laag tortilla.
Smeer er zure room mengsel op
Laag tortilla
Terug een laag kip.
De laatste tortilla's
Eindig met zure room en cheddar
Bak +/- 25 min. in een oven van 180°c
Nutrition facts
Per Serving
Kcal: | 385 kcal |