Pasta salade 'Dolce Vita'(Featured Chef Ludo Swaenen)
Category: | Pasta Lunch Ludo Swaenen |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Pasta
1 dubbele Kipfilet |
Kipkruiden en peper |
120 g Penne of pennini |
4 Tomaten |
1 el Balsamico di Modena |
1 el Bieslook, fijngehakt |
2 el Pijnboompitten, geroosterd |
Rucola |
8 blaadjes Basilicum |
1 Ansjovis, fijngesneden |
4 el Olijfolie, extra vierge |
Parmezaan schilfers |
Pasta salade 'Dolce Vita' Directions
-
Kruid de kipfilets en bak ze krokant. Laat afkoelen.
-
Kook de pennini/penne beetgaar in ruim gezouten water en wat olie. Spoel koud.
-
Pel de tomaten, (eerst in kokend water onderdompelen dan laten schrikken in koud water). Verdeel ze in vier, mix de binnenkant en duiw ze door een zeefje.
-
Snij het vruchtvlees in fijne blokjes.
-
Mix de ansjovis en de knoflook fijn, samen met de olijfolie en de Balsamico.
-
Kruid met peper en breng, indien gewenst, op smaak met weinig zout. Meng er ook de bieslook, de gefilterde tomaat en de basilicum onder.
-
Meng deze dressing met de tomatenblokjes onder de pasta.
- Schik de rucola op borden, verdeel de pasta in het midden van de borden, snij de kipfilet in dunne plakjes en schik deze rond de pasta.
-
Werk tenslotte af met de geroosterde pijnboompitten, een draai van de pepermolen en enkele parmesanschilfers.
Recipe notes
KWB Brasschaat - Ludo Swaenen