Tartelletes chocolade praliné(Featured Chef insta Sophie_Bakes)
Fairly difficult
Fairly cheap
Heerlijke tartelette, met een notepraliné en Belgische chocolade.
Category: | Bakery Chocolate pastries |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Tartelette
90 g Bloemsuiker |
30 g Amandelpoeder |
150 g zachte Boter |
1 snuifje Zout |
1 Ei |
230 g Bloem |
15 g Cacao |
1 steel Vanille |
Praliné
50 g Crepes dentelles Gavottes |
50 g Praliné |
40 g Belgische Melkchocolade |
Chocolade Ganache
200 g Belgische zwarte Chocolade |
20 cl Volle room |
10 g Glucise of honing |
20 g Boter |
Tartelletes chocolade praliné Directions
- Klop de boter tot room, voeg gezeefde poedersuiker + gezeefde amandelpoeder toe en meng. Voeg het ei- en vanillearoma toe en meng. Voeg tot slot de gezeefde bloem en de gezeefde cacao toe en meng tot u een pasta krijgt. Overwerk het deeg niet, dus stop wanneer je een bal deeg kunt vormen.
- Film het deeg en zet het 2 uur in de koelkast.
- Spreid het deeg uit in een grote rechthoek, knip cirkels ter grootte van je vormen uit. Knip dan de stroken uit. Leg de cirkels aan de onderkant van je mallen en vervolgens de stroken aan de randen. Snij het overtollige deeg af.
- Prik de taartbodems met een vork. Zet ze in de vriezer voor 15 minuten of in de koelkast voor 2 uur (zodat het deeg niet krimpt bij het bakken). Bak op 170° gedurende ongeveer 12-15 minuten, waarbij u het bakproces in de gaten houdt.
- Smelt de melkchocolade, meng het met de praline.
- Giet dit mengsel vervolgens over de verkruimelde crepes dentelles en meng. Je krijgt een dikke pasta.
- Kook de room + glucose of honing in een steelpan.
- Giet de kokende room over de chocolade en laat deze enkele ogenblikken smelten en meng vervolgens met een maryse om een emulsie te creëren, tot je een gladde en glanzende ganache krijgt.
- Voeg de boter toe en meng.
Tartelette
Praliné
Chocolade ganache
Spreid een laagje praliné in elke gebakken taartbodem en giet vervolgens de nog vloeibare ganache tot aan de bovenkant van de tartelette. Laat het minstens 2 uur in de koelkast staan.
Recipe notes
Nutrition facts
vegetarian
Per Serving