Uitsmijter met zalm ricotta spinazie olijventapenade(Featured Chef Jeroen Meus)
Category: | Others Lunch Salmon Jeroen Meus |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Uitsmijter
8 sneetjes Rogge brood |
4 sneetjes Rauwe zalm |
8 blaadjes Spinazie |
4 el Ricotta |
1 el Mosterd |
4 Eieren |
klontje Boter |
2 matjes Tuinkers |
Tapenade
100 g Olijven, ontpit |
1 Anskovisfilet |
1 el Peterselie, gehakt |
1/2 Citroensap |
mespuntje Cayennepeper |
2 el Olijfolie |
Uitsmijter met zalm ricotta spinazie olijventapenade Directions
- Mix in de blender alle ingrediënten van de tapenade.
- Meng ricotta met de mosterd.
- Snij de korstjes van het rogge brood en beleg een sneetje brood met de tapenade.
- Bedek de tapenade met spinazie.
- Leg op de spinazie een sneetje zalm.
-
Smeer de zalm in met de ricotta en eindig met een sneetje roggebrood.
-
Grill de croque in het croque-monsieur machine totdat de zalm gaar is.
-
Bak ondertussen in de boter een spiegelei en schik het op de croque.
-
Serveer met een beetje tuinkers.
Tapenade
Uitsmijter
Recipe notes
VTM