Zalm met sesamkorstje en zachte curryroomsaus(Featured Chef Jeroen Meus)
Fairly difficult
Fairly cheap
Een heerlijk fusion gerecht met zalm, curry en sojascheuten.
Category: | Main course Salmon Jeroen Meus |
Seasons | |
Cuisine Type | Fusion |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
4 Zalmfilets |
1 el Broodkruim of chapelure |
200 g Sojascheuten |
20 g Champignons |
1 Ui |
2 kleine Wortelen |
100 g Shiitake |
1 el Sesamzaadjes |
Olijfolie |
200 g Rijst |
De saus
1 Ui, fijngesnipperd |
1 dl Witte Wijn |
Kippenbouillon |
Bakboter |
Bloem |
1 dl Room |
Zalm met sesamkorstje en zachte curryroomsaus Directions
- Stoof de ajuin aan in een flinke klont boter.
- Voeg currypoeder en curcuma toe, roer de bloem erdoor tot een dikke roux Bevochtig met de witte wijn, room en kippenbouillon. Laat inkoken tot een licht gebonden saus en breng verder op smaak (peper, zout, extra·kippenbouillon, en eventueel currypasta)
- Schik op warme borden, de rijst, de gemengde groenten en een spiegel currysaus, schik er tenslotte de zalm op en dien direct warm op.
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan op een zeer zacht vuurtje of in de oven.
Meng ze met het broodkruim.
Kruid de zalmfilets met peper en zout· en druk ze in dit mengsel,.
Schik ze op een ingeöliede· ovenplaat.
Snij de wortelen in staafjes , de champiugnons en shiitake in niet te dunne plakken, en de ui in halve maantjes
Bak in de wok de groenten in volgorde van gaartijd (wortelen, ui, champignons en shiitake en op het allerlaatste de sojascheuten), breng op smaak met peper en zout.
Kook de gekruide rijst· beetgaar en houd warm.
Zet juist voor het opdienen de zalm in de oven (ongeveer 10 à 15 min.)