Eiwit omelet met asperges en kruiden(Featured Chef HLN)
Super easy
Cheap
Een niet alledaagse omelet, enkel met het eiwit. Met lekkere Belgische asperges in het seizoen. Kan ook met groene asperges zoals het recept.
Category: | Omelet Vegetarian Lunch |
Seasons | Spring |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
Boter |
3 Eiwitten |
1 el Kruiden (Bieslook, Kervel, Dragon) |
Zout en vers gemalen peper |
6 Groene Asperges (in stukjes van 1.5cm) |
8 sneetjs Volkorenbrood, geroosterd |
16 Kerstomaatjes, gehalveerd |
Eiwit omelet met asperges en kruiden Directions
- Verhit de boter in antikleef pan.
- Klop de eiwitten los met een vork en voeg de kruiden, een snuifje zout en gemalen peper toe.
- Giet de eiwitten in de pan en trek snel de randen naar het midden, zodat de omelet gelijkmatig gebakken wordt.
- Zodra het ei gaar is maar nog niet helemaal gestold, leg je de warme asperges in het midden.
- Laat de omelet nog even op het vuur staan.
-
Maak de omelet, vouw hem dubbel en laat hem op een voorverwarmd bord glijden.
-
Serveer met volkorentoast en warme kerstomaatjes
Recipe notes
Recept is nog lekkerder met witte asperges
Nutrition facts
vegetarian
Per Serving