Krabburger
Easy
Fairly expensive
 Eens geen hamburger van rundsvlees, maar een luxe burger van krab.
 

Share This Recipe

Category: Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Crab
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

360 g Krabvlees, uit blik
100 ml Mayonaise
1 el Peterselie, fijngehakt
1 tl Viskruiden Santa Maria
1 tl Worchestershire saus
1 tl Mosterdzaad
Peper en Zout
1 Ei
20 g Broodkruim of Paneermeel
30 g Boter
4 Hamburgerbroodjes Harry's
4 Tomatenschijfjes
Gemengde Sla
Tartaarsaus
Panko (Japans Broodkruim), of gewoon broodkruim

Krabburger Directions

    Doe de krab in een kom en meng er de mayonaise, peterseli, specerijen, worchestersire saus, mosterzaadjes, peper en zout door.
    Meng alles voorzichtig en voeg dan het ei en broodkruim toe.
     
    Laat het mengsel een 30 min. rusten in de koelkast.
    Verdeel het mengsel in 4 porties en maak er hamburgers van.
    Bedek met wat panko langs beide kanten.
     
    Verhit een koekenpan op een matig vuur.
    Bak ze een 5 tot 6 min. langs beide kanten tot ze goudbruin zijn.
     
    Beleg de broodjes met wat sla.
    Leg er de burgers op.
    Werk af met tomaat en tartaar.
     
    Serveer ze direct.
     

Recipe notes

 
 

Be the first to post a review

Share This Recipe