Penne spek rucola
Category: | Main course Pasta Pork Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
300 g Penne |
200 g Gerookt spek, in blokjes |
100 g gemalen Parmezaan |
100 g Rucola |
200 ml Room |
extra vierge Olijfolie |
Zout en Peper |
Sojasaus |
Penne spek rucola Directions
- Bak de spekblokjes in een soeplepel olijfolie in een grote pan ; voeg een theelepel sojasaus en de room toe, meng even en hou het warm.Was de rucola, droog ze en snij ze in kleine stukjes.
- Kook ondertussen de pasta al dente in een grote hoeveelheid gezouten water.
- Giet de pasta af en meng de pasta met de saus.
- Laat alles nog een minuutje op een zacht vuurtje en meng voorzichtig.
- Bestrooi met parmesan, voeg wat peper toe en voeg tenslotte de rucola erbij.
- Serveer met een lichte droge witte wijn.