Winterminestrone
Fairly difficult
Fairly cheap

Heerlijke wintersoep boordevol groenten.

 
Cook

Wait

1d

Share This Recipe

Category: Soup Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

200 g Witte bonen
2 el Olijfolie
1 Venkel, fijngesneden
2 teentje(s) Knoflook, geperst
100 g Pancetta, in stukjes
2 Wortele, geschraapt en in blokjes
2 Aardappelen, geschild en in blokjes
800 g Tomatenblokjes uit blik
25 cl Rode Wijn
1 L Kippenbouillon
1 Laurierblad
2 Courgettes, in blokjes
150 g Vermicelle
100 g Kool, fijngesneden
150 g Doperwten
Parmezaanse kaas

Winterminestrone Directions

  1. Doe de witte bonen in een grote kom met water en laat een nacht weken.
  2. Giet ze 's anderendaags af en spoel ze met koud water.
    Doe ze in een grote kookpot met water en breng ze aan de kook.
    Kook ze een 50 minuten en giet ze dan af.
  3. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de venkel 5 min op middelhoog vuur.
    Voeg dan de knoflook, pancetta, wortelen, selderij en aardappelen toe.
    Stoof alles 15 min onder een deksel. Schep het mengsel af en toe om.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de rode wijn, bouillon en laurierblad .toe.
    Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan zachter.
  5. Voeg de courgettes toe als het mengsel zachtjes pruttelt.
    Kook de soep nog zachtjes 15 min.
  6. Voeg de vermicelli en de bonen toe en laat nog 5 min op hè vuur.
    Voeg de kook en erwtjes toe.
  7. Schep de minestrone in diepe borden zodra deze laatste groenten gaar zijn.z
  8. Bestrooi met parmezaanse kaas en serveer meteen.
  9.  

Recipe notes

 

 

Nutrition facts

diet vegetarian Vegan

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe