Eendenborst met pruimen en Martini Fiero
Fairly difficult
Fairly expensive
 Heerlijk gebakken eendenborst met Martini Fiero.

Share This Recipe

Category: Main course Duck Giovanni Oosters Oven
Seasons
Cuisine Type Fusion
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

4 stuk(s) Eendenfilets
8 stuk(s) Pruimen, in stukken gesneden
Martini Fiero
2 el Bruine Kalfsfond
1 el Dragonblaadjes, fijngesneden
1/2 el Rietsuiker
Boter
Peper en zout

Eendenborst met pruimen en Martini Fiero Directions

    • Maak inkepingen in de vetzijde van de eendenborstfilets. Kruid de eendenborst met peper en zout en bak deze aan de vetzijde zonder vetstof krokant. Draai de eendenborstfilets om en laat ze gedurende 10 minuten rusten in de oven op 100°.
    • Bak de pruimen in wat boter, bestrooi ze met rietsuiker en flambeer ze met een geut Martini Fiero. Blus de pruimen met de bruine kalfsfond en voeg de fijngesneden dragonblaadjes toe.
    • Controleer of de eendenborst gaar is. Is dit niet het geval, dan draai je de eendenborstfilets nog eens om en zet je ze gedurende 5 minuten opnieuw in de oven.
    • Verdeel de eendenborstfilets over de borden en serveer ze met de pruimen en de Martinisaus

Recipe notes

 

Be the first to post a review

Share This Recipe