Filodeeghapje met krabvlees ricotta en courgette
Easy
Fairly expensive
 Heerelijke filobuideltjes gevuld met courgette, ricotta en krab.
 
Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Appetizer Hans @ DeKookbijbel.be Crab
Seasons

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

250 g Krabvlees, uit blik
1 Courgette, in blokjes
1/2 Venkel
3 Eieren
200 g Ricotta
Peper en zout
enkele sprieten Bieslook
8 bladen Filodeeg
Olijfolie

Filodeeghapje met krabvlees ricotta en courgette Directions

    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Snij de courgete en venkel in blokjes van max 0.5mm.
     
    Stoof de courgette aan in wat olijfolie.
    Mocht er vocht zijn kan je dit afgieten, maar als je de pan goed heet laat worden voor je de groentjes erin doet heb je normaal geen vocht.
     
    Klop de eieren los met de ricotta.
    Kruid met peper en zout.
     
    Pers al het vocht uit het krabvlees.
     
    Meng het krabvlees met de courgette en venkelstukjes.
     
    Hak de verse kervel en bieslook fijn en voeg toe.
     
    Neem een vel filodeeg en strijk het in met olijfolie.
    Leg er nog een vel op en strijk in.
    Snij in twee.
     
    Verdeel over de muffinvormpjes en schep er de vulling in.
     
    Overgiet met het ricottamengsel.
     
    Zet ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.
     

Recipe notes

In plaats van de groenten te blancheren zoals Sandra Bekkari stoof ik ze wat een betere maak geeft en minder vocht.
 

Nutrition facts

diet

Per Serving

More Details

Website
Bron VTM Koken - Sandra bekkari

Be the first to post a review

Share This Recipe