Gestoomde kabeljauw met provencaalse groenten(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Category: | Main course Codfish Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Seasons | |
Cuisine Type | French |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
4 Kabeljauw stukken (+/-200g/stuk) |
1 Sjalot, versnipperd |
1 Ubergine |
1 Courgette |
1 Rode Paprika |
1 Groene Paprika |
2 Tomaten |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
extra vierge Olijfolie |
1 dl Tomatenpulp |
10 blaadje(s Basilicum |
2 takje(s) Oregano |
2 takje(s) Tijm |
1 takje(s) Rozemarijn |
Gestoomde kabeljauw met provencaalse groenten Directions
- Kruid de stukken kabeljauw en stoom ze 4 minuten op 95°C.
- Snij de aubergine, courgette en paprika’s in fijne blokjes (voor mensen met een gevoelige maag is het aan te rade om de paprika te schillen).
- Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij ze ook in blokjes.
- Stoof het sjalotje aan in olijfolie.
- Voeg er de look aan toe en laat even meestoven.
- Voeg alle groeten erbij.
- Pluk de blaadjes van de oregano en rits de tijm.
- Voeg ze toe aan de groenten.
- Voeg ook het takje rozemarijn toe en haal het net voor het opdienen er terug uit.
- Voeg het tomatenpulp ook toe en laat alles stoven.
- Snij de basilicum grof en voeg die net voor het opdienen ook toe.
- Kruid alles af met peper en zout.
- Schik de groentjes in het midden, schik er de gestoomde kabeljauw op en druppel er olijfolie en balsamico rondom.
Recipe notes
Nutrition facts
diet
Per Serving