Kalkoen curry met yoghurt(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Category: | Main course Turkey Hans @ DeKookbijbel.be |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
400 g Kalkoenfilet |
2 teentje(s) Knoflook |
1 stuk(s) Rode peper (Spaanse of Thaïse) |
25 g Wortelen |
125 g Champignons |
1 ste(e)l(en) Prei |
1 blikje(s) Maïs (+/- 300g) |
2 el Olie, met verse look |
1 el Curry poeder |
1 dl Kippenbouillon |
1 dl Volle Yoghurt |
Peper en zout |
2 el Bieslook, fijngehakt |
Kalkoen curry met yoghurt Directions
- Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes (Verwijder het hartje).
- Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
- Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
- Laat de maïs goed uitlekken.
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
- Verhit de olie in een wok en bak de knoflook met het kerriepoeder al omscheppend 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg het pepertje en de worteltjes toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
- Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin en gaar.
- Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
- Voeg de champignons, de prei en de maïs toe en warm alles omscheppend goed door.
- Roer de yoghurt erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
- Garneer met de bieslook.
- Lekker met witte rijst.
Recipe notes
Nutrition facts
diet
Per Serving