Kip rode curry pindakaas en kokosmelk
Easy
Fairly cheap

Heerlijk thaïse wok van kip, rode curry, pindakaas, kokosmel en groentjes. Hier al een paar keer op tafel geraakt. Telkens iets anders. Maar steeds lekker :-)

Share This Recipe

Category: Main course Chicken Hans @ DeKookbijbel.be Wok
Seasons
Cuisine Type Thai
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

400 g Kippenborst, in blokjes
400 g gemengde Wokgroenten
1 handvol Basilcium blaadjes, gehakt
1 el Rode Curry pasta
1 tl Thaïse Chili pasta (optioneel)
2 el Sojasaus
2 el Vissaus
2 ele Sesamolie
1/2 L Kokosmelk
1 Ui, fijngesneden
1 teentj(s) Knoflook, fijngesneden
2 el Pindakaas (100% puur)
Peper en zout

Kip rode curry pindakaas en kokosmelk Directions

  1. Verhit een wok op hoog vuur.
  2. Bak de ui max 1 min. met de knoflook
    Bak 30 sec. de currypasta en chilipasta mee met de ui.
    Laat de koksmelk er zachtjes bijlopen en roer constant.
    Laat de pindakaas smelten in de kokosmelk.
  3. Doe de kip erbij, als deze bijna gaar is doe je er doe groenten bij.
    Goed mengen.
  4. Na +/- 5 min. of als de saus mooi dik is doe je er de soajasaus, vissaus, sesamolie erbij.
  5. Kruid af met peper en zout en meng nog eens alles.
  6. Dien op in aparte kommetjes en werk af met de basilicum.
  7.  

Be the first to post a review

Share This Recipe