Kip Spinazie Zongedroogde tomaat in de oven met Linguini(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Easy
Fairly cheap
Kipfilet in de oven met een romige spinazie, zongedroogde tomaten saus en heerlijke Belgische Linguini van Belcampi.
Prep
Cook
Gallery
Category: | Main course Pasta Chicken Hans @ DeKookbijbel.be Oven |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
2
Persons
Ingrediënten
2 Kipfilets |
Peper en zout |
100 g Spinazie |
Olijfolie |
200 g Linguini Belcampi |
De Saus
1 tl Argentijnse chili (Les Senteurs du Soleil) |
1 tl Tijm |
1 tl Rozemarijn |
1 tl Salie |
1 tl Oregano |
25 cl Room |
Olijfolie |
1 teentje(s) Knoflook |
14 half Zongedroogde tTomaatjes |
Kip Spinazie Zongedroogde tomaat in de oven met Linguini Directions
- Kruid de kipfilets met peper en zout.
- Bak ze kort langs beide kanten aan, +/- 2 à 3 minuten per kant.
- Blus met een scheut witte wijn.
- Voeg de kruiden en chili toe.
- Fruit de knoflook zacht aan.
- Verhit een steelpan 2 el olijfolie.
- Voeg de room en 50g parmezaan toe en laat even inkoken.
- Leg de spinazie in een ovenschaal.
- Leg de kipfilets op de spinazie
- giet de saus erover.
- Bestrooi met parmezaan.
- Zet in de oven op 180° voor een 20-30 min.
- Kook de pasta tegen dat de kip klaar is volgens instructies op de verpakking.