Rainbow cake
Easy
Fairly cheap
 Een regenboogcake, kan je natuurlijk maken met kleuren die jezelf wenst.
 
Cook

Share This Recipe

Category: Bakery Oven Cake
Seasons

Ingredients

For 12 Persons

--- De Cake ---

2 1/2 dl Melk
8 Eiwitten
340 g Boter, kamertemperatuur
380 g Bloem
2 tl Bakpoeder
1 tl Zout
450 g Suiker
1/2 tl Vanille Extract
Kleurstof

--- Glazuur ---

120 g zachte Boter
120 g verse Roomkaas, op kamertemperatuur
2/3 dl Melk
1/2 tl Vanille extract
500 g Poedersuiker
1 mespuntje(s) Zout
Enkele roseblaadjes of andere bloemn

Rainbow cake Directions

    Voor deze taart bak je 5 dezelfde cakes die je op mekaar stapelt.
    Bekleed hiervoor een springvorm van 20 cm doorsnede met een vel bakpapier en gebruik telkens dezelfde vorm opnieuw. 
     
    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
    Houd een half kopje suiker apart.
     
    Klop de boter met de rest van de suiker tot een egaal, wit mengsel.
    Voeg de vanille toe.
     
    Voeg er volgens het bloemmengsel afwisselend met de melk toe en meng voorzichtig.
     
    Klop de eiwitten tot sneeuw, en voeg naar het einde het kopje suiker toe.
    Klop door tot het helemaal stijf is en mooi glanst.
     
    Spatel ½ van de eiwitten voorzichtig door het beslag.
    Meng dan de rest erdoor.
     
    Verdeel het cakebeslag in 5 gelijke delen en schep ze in aparte kommen.
     
    Voeg aan het eerste deel 1 à 2 druppels kleurstof toe, aan een tweede deel 3 à 4 druppels en verhoog zo telkens de kleurintensiteit voor het derde tot het vijfde deel.
     
    Stort het eerste deel beslag in de springvorm en bak 30 à 35 min in de oven.
    Ontvorm voorzichtig. Herhaal voor de andere delen van het beslag.
     
    Snijd telkens de bovenste laag van de cakes, zodat ze niet bol staan.
     
    Voor het glazuur roer je de boter, de roomkaas en het zout tot een homogeen mengsel.
    Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
    Meng de melk eronder, samen met de vanille, en klop stevig zodat je een luchtig mengsel krijgt.
    Voeg wat extra suiker toe als het glazuur te lopend is.
    Is het te vast, voeg dan wat melk toe.
    Laat even rusten in de koelkast.
     
    Besmeer de eerste cake zonder kleurstof met een laagje glazuur, met behulp van een spatel en blijf ongeveer ½ cm van de rand.
     
    Schik de tweede lichtroze cake erbovenop en besmeer opnieuw met een glazuurlaag.
    Werk zo verder tot alle cakes op mekaar liggen.
     
    Besmeer de hele taart met een eerste dunne glazuurlaag en zet het gebak 30 min in de diepvriezer, zodat het glazuur hard kan worden.
    Haal het eruit en breng een tweede laag glazuur aan.
     
    Versier met rozenblaadjes of eetbare bloemen.
     

Recipe notes

 
 

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe