Risotto met asperges citroen en Breydelspek
Fairly difficult
Fairly cheap

Risotto met asperges, Breydespek en citroen opgewerkt met boter en parmezaanse kaas.

Share This Recipe

Category: Pork Lunch Risotto
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1/2 bussel Asperges
1 Sjalot
2 koppen Arborio rijst
Boter
1 Citroen zeste
20 cl Witte Wijn
Zout en peper
1 1/5 L Kippenbouillon
100 g Parmezaan, geraspt
50 g Oude Brokkelkaas
Bladpeterselie
8 snede(s) Breydelspek, fijn gesneden
Truppel puree

Risotto met asperges citroen en Breydelspek Directions

    Schil de asperges, snij ze in stukken van 3 cm en blancheer 3 minuten in lichtgezouten kokend water.
    Hou de punten apart.
     
    Stoof fijngehakte sjalot in boter. 
  1. Voeg de rijst toe, roer en laat meebakken tot hij glazig wordt. 
    Voeg citroenzesten en citroensap toe. 
    Bevochtig met de wijn en 1 soeplepel bouillon, laat onder voortdurend roeren inkoken.
  2. Voeg weer bouillon toe wanneer de vorige bijna helemaal is ingekookt. 
    Blijf zo bouillon toevoegen tot wanneer de rijst gaar is. 
  3. Voeg de asperges toe na twee derde van de gaartijd. 
  4. Laat de risotto voldoende uit- maar niet droogkoken. Hij moet smeuïg zijn. 
    Kruid met peper, zout en Parmezaanse kaas. 
    Roer tot de kaas is gesmolten.
  5. Maak met een ring een torentje van risotto in het midden van het bord.
    Leg er de asperge puntjes op.
    Werk af met schilfers oude brokkelkaas.
    Druppel er een weinig truffel puree rond
    Leg er gedroogde ham tegen.
    Versieren met bladpeterselie.
  6.  

Be the first to post a review

Share This Recipe