Soefganiot gevulde oliebollen
Fairly difficult
Cheap
Soefganiot (een Chanoekah-lekkernij) wordt vooral in Israel als symbool gegeten, omdat de olie het wonder van die feestdag symboliseert.
 
 
 
Prep

Cook

Wait

1h 30m

Share This Recipe

Category: Bakery
Seasons
Tags:

Ingredients

For 6 Persons

Ingredienten

500 g Bloem
1 zakje(s) Gist
4 Eierdooiers
200 cc Water
50 g olie
8 el Suiker
3/4 tl Nootmuskaat
1/4 tl Zout
Olie om te frituren
grove Suiker
Jam

Soefganiot gevulde oliebollen Directions

    Maak van alle ingredienten (behalve jam en suiker) deeg.
    Laat het 1 1/2 uur rijzen.
     
    Rol het deeg uit tot ca. 1,25 cm met een glas of uitsteekring van ca 7 cm doorsnede.
    Laat het een uur rijzen
     
    Goudbruin in olie van 180 graden.
     
    Als ze klaar zijn iets af laten koelen.
     
    Daarna een gaatje prikken in de bol en met jam vullen die je in een spuitzak hebt gedaan.
    Aan weerskanten bestrooien met grove suiker, of poedersuiker.

Be the first to post a review

Share This Recipe