Soefganiot gevulde oliebollen(Featured Chef Natascha Wagner)
Fairly difficult
Cheap
Soefganiot (een Chanoekah-lekkernij) wordt vooral in Israel als symbool gegeten, omdat de olie het wonder van die feestdag symboliseert.
Prep
Cook
Wait
1h 30m
Gallery
Category: | Bakery |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
6
Persons
Ingredienten
500 g Bloem |
1 zakje(s) Gist |
4 Eierdooiers |
200 cc Water |
50 g olie |
8 el Suiker |
3/4 tl Nootmuskaat |
1/4 tl Zout |
Olie om te frituren |
grove Suiker |
Jam |
Soefganiot gevulde oliebollen Directions
Maak van alle ingredienten (behalve jam en suiker) deeg.
Laat het 1 1/2 uur rijzen.
Rol het deeg uit tot ca. 1,25 cm met een glas of uitsteekring van ca 7 cm doorsnede.
Laat het een uur rijzen
Goudbruin in olie van 180 graden.
Als ze klaar zijn iets af laten koelen.
Daarna een gaatje prikken in de bol en met jam vullen die je in een spuitzak hebt gedaan.
Aan weerskanten bestrooien met grove suiker, of poedersuiker.