Appel- en pruimenflappen met geplette framboos
Fairly difficult
Fairly cheap

Heerlijke flappen met pruim en appel, afgewerkt met framboos.

Share This Recipe

Category: Desserts Bakery Fruit desserts Oven Pastry Sofie Dumont
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten Compot

2 Appels (Cox)
4 Pruimen, rijp
1 bakje(s) Framboos
50 g Suiker
50 cl Water
1/2 Vanillestok

Deeg

1 Eierdooier
1 scheutje Melk
1 vel Bladerdeeg
Bloemsuiker

Appel- en pruimenflappen met geplette framboos Directions

    De compote :
    • Schil de appels, ontpit de pruimen en snij het fruit in stukjes.
    • Die in een kookpot en voeg boter, water, suiker en het halve vanillestokje toe.
    • Laat onder deksel zachtjes sudderen tot alles een mooie compte vormt.
    • Haal het vanillestokje eruit en laat afkoelen.
    Voor het deeg :
    • Verwam de oven op 220°C.
    • Snij 4 grote cirkels uit het deeg en leg ze op een bakplaat met boterpapier.
    • Meng de eierdooier onder melk en bestrijk de helft van elke cirkel met een borsteltje.
    Afwerking :
    • Leg compotte in het midden van elke cirkel.
    • Plooi ze toe en druk aan.
    • Bestrijk de bovenkant met het ei-melk mengel.
    • Verlaag de oven naar 190-200°C en bak de flappen 20-25 minuten tot ze gerezen zijn.
    • Haal uit de oven en verhoog deze tot 250°C.
    • Bestrooi ze met bloemsuiker en zet terug in de oven.
    • Haal ze eruit als ze glimmmen.
    • Laat afkoelen.
    • Plet de frambozen tot moes en serveer met de lauwe flappen.

Nutrition facts

vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe