Appel-rabarbercrumble met zure room(Featured Chef Sofie Dumont)
Super easy
Cheap
Een heerlijk crumble met een beeje zure room. Opgepast patisserie is een zaak van juiste maten en gewichten.
Cook
Gallery
Category: | Desserts Fruit desserts Oven Pie Sofie Dumont |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
200 g Rabarber |
3 Appelen (Cox) |
klontje Boter |
1 potje(s) Zure Room |
De Crumble
50 g Bloemsuiker |
50 g Amandelpoeder |
50 g malse Boter (ongezouten, niet gesmolten) |
50 g Patisserie bloem |
Snuifje Zout |
Appel-rabarbercrumble met zure room Directions
- Crumble : Meng met je vingertoppen alle ingrediënten samen in een kom tot er kruimels vormen.1/2 uur in koelkast zetten.
- Fruit Was de appels en de rabarber. Schil de appels, de rabarber niet, zo behouden we de rode kleur. Snij appels en rabarber in kleine stukjes. Laat deze stukjes met een klontje boter uitzweten op een zacht vuurtje.
- Afwerking : Verdeel het fruit over 4 kommetjes. Leg de crumble er bovenop. Bak 15-20 minuten in een oven op 190-200°C. Serveer lauw met een beetje opgeklopte zure room.