Gegratineerde lamsballetjes met orzo paprika en roomkaas(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Prep
Cook
Gallery
Category: | Main category Lamb Hans @ DeKookbijbel.be Oven |
Seasons | |
Cuisine Type | Greek |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingediënten
300 g Orzo (Griekse Pasta) |
2 teentje(s) Knoflook |
1 stuk(s) Rode Chilipeper |
6 el gehakte kruiden (Basilicum, Munt, oregano) |
500 g Lamsgehakt |
2 stuk(s) Rode Paprika |
1 stuk Sjalot, gesnipperd |
250 g Roomkaas |
10 cl Witte wijn |
Gegratineerde lamsballetjes met orzo paprika en roomkaas Directions
Kook de Griekse pasta (orzo) gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper het teentje knoflook fijn en het chilipepertje, zonder de zaadjes. Meng samen met de gehakte kruiden (peterselie, basilicum, munt en oregano) door het lamsgehakt. Voeg de feta toe en kneed even door. Vorm balletjes van het gehakt.
Bak de balletjes goudbruin in wat olijfolie. Snij de rode paprika's in blokjes en voeg, samen met de gesnipperde sjalot, toe aan de balletjes. Voeg de roomkaas, de wijn en teentje gesnipperde knoflook toe. Laat even inkoken en meng er de orzo door.
Vet een ovenschotel in en doe er de pasta in. Brokkel er nog feta over en gratineer +/-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.