Gegrilde tonijn met pasta geroosterde paprika dragon en amandelschilfers(Featured Chef Jeroen Meus)
Fairly difficult
Fairly cheap
Een heerlijke pasta gerecht met gegrilde tonijn, geroosterde paprika op smaak gebracht met dragon en amandelschilfers.
Category: | Pasta Lunch Tuna Jeroen Meus |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
500 g Penne of Rigatoni |
4 Tonijnsteaks (+/-180g/st) |
Olijfolie |
2 Rode Paprika's |
2 Sjalotten, grof gesneden |
1 bussel(s) Dragon |
3 el Geitenkaas |
1 Citroensap |
1 el Room |
10 sneetje(s) Chorizo |
Gegrilde tonijn met pasta geroosterde paprika dragon en amandelschilfers Directions
- Kook de penne in ruim kokend water beetgaar.
- Laat hem uitlekken en houd hem warm.
- Besmeer de paprikas met olijfolie en rooster ze gaar in de oven. (100°C/45min)
- Schil en ontpit de paprika en snij hem in julienne.
- Stoof sjalot aan in olijfolie, voeg de paprika.
- Voeg de geitenkaas en sjalot toe.
- Laat ze op een zacht vuur warmen en kruid ze met peper en zout.
- Voeg blaadjes dragon.
- Kruid met peper en zout.
- Maak kleine gaatjes in de tonijn en steek er stukjes chorizo in
- Grill of bak de tonijnsteaks kort zodat ze nog mooi rood ziet vanbinnen.
- Schik de pasta in een diep bord en schik de tonijn er bovenop.