Gestoomde zeeduivel met curry aardappeltjes en kruidencoulis(Featured Chef Jeroen Meus)
Easy
Fairly cheap
Vis is vaak arm aan vet en bevat minder calorieën dan vlees. De vettere vissoorten als garnalen, zalm, krab bevatten goede vetten of Omega-3 vetten. Indien de vis wordt klaargemaakt met een zachte vetstof rijk aan goede onverzadigde vetten, is minstens twee maal per week vis eten een uiterst gezonde gewoonte!
Category: | Main course Monkfish Jeroen Meus |
Seasons | |
Cuisine Type | Fusion |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
650 g Zeeduivel |
2 stengel(s) Prei |
450 g Aardappalen (in blokjes gesneden engaar) |
Vetstof |
Currypoeder |
Peper en Zout |
2 el Dille, gehakt |
Kruidencoulis
2 teentje(s) Knoflook |
100 g Platte Peterselie |
100 g Basilicum |
125 ml Slaolie of koolzaadolie |
45 g Kappers |
5 g kleine Augurken |
1 el Mosterd |
Peper en zout |
Gestoomde zeeduivel met curry aardappeltjes en kruidencoulis Directions
- Serveer in het midden van het bord de aardappeltjes en de prei. Leg er een stukje zeeduivel op en druppel een beetje van de kruidencoulis rondom. Kruid af met peper en zout.
Mix de ingrediënten voor de kruidencoulis.
Snij de prei in ringen en stoof ze aan met Becel bakken en braden.
Voeg er de aardappelen aan toe en laat alles eventjes stoven.
Bestrooi de prei en aardappel met een beetje currypoeder.
Stoom de zeeduivel 4 minuten op 95°C zodat de vis nog mooi sappig blijft. (Heb je geen stoomoven, dan kun je hem ook bakken met Becel bakken en braden).
Voeg er net voor het opdienen de dille aan toe.
Nutrition facts
diet
Per Serving