Linguini met butternut
Easy
Fairly cheap
Volkoren linguine met butternut, voor de vleeseters met bacon, voor de veggies kan een plaantaardig alternatie met bacon smaak.
 

Share This Recipe

Category: Main course Vegetarian
Seasons

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1 Butternet
2 el Olijfolie
3 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
1 Ui, in blokjes
1 el Rozemarijn, fijngehakt
1 el Salie, fijngehakt
Peper en zout
4 el Sojaroom
350 g Linguini, volkoren
300 g Bacon of vegetarisch alternatief
50 g Parmezaanschilfers
2 el Hazelnoten, gehakt

Linguini met butternut Directions

    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Leg de blokjes pompoen erop,besprenkel met de olie en bestrooi metde look,de ui,de rozemarijn,de salie,peper en zout.
    Laat ongeveer 30 minuten bakken of tot de pompoen zacht is.
     
    Doe alles in de blender en mix samen met de sojaroom tot een gladde saus.
     
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken
     
    Bak de bacon knapperig in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
     
    Serveer de inguine met de saus en de bacon.
    Garneer met de parmezaanschilfers,de hazelnoten en wat salie.
     

Recipe notes

 
 

Nutrition facts

diet vegetarian Vegan

Per Serving

More Details

Website http://www.hln.be
Bron Het Laatste Nieuws (HLN)

Be the first to post a review

Share This Recipe