Loempia van vis(Featured Chef Jeroen Meus)
Category: | Appetizer Codfish Lunch Jeroen Meus |
Seasons |
Ingredients
For
4
Persons
Ingredienten
800 g Kabeljauw |
2 Groen Chili Pepers, gehakt |
1 el Sesamolie |
4 el Koriander, gehakt |
2 el Thaïse Basilcum |
1 tl Kummelzaad |
12 grote Rijstvellen |
Arachide olie |
Zwarte Sesamzaad |
Loempia van vis Directions
- Was de kabeljauw, dep hem droog met keukenpapier en snijd hem in 12 stukken.
- Doe pepers, sesamolie, koriander, basilicum en kummelzaden in een kruiden molen of stamp ze tot een grove pasta.
- Smeer de pasta uit over de vis.
- Borstel de rijstvellen af met warm water en zet ze 4min. weg of tot ze zacht zijn.
- Leg een stuk vis op elk vel, vouw de zijkanten om en rol ze dicht.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de vispakketjes 7-8 min.
- Op 180 graden aan beide kanten of tot het rijstpapier goudbruin en knapperig is, en de vis zacht.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Strooi sesamzaad over de vis en dien ze op met gestoomde oosterse groenten, besprenkeld met oestersaus en gestoomde jasmijnrijst.