Mexicaanse kip met chocolade
Category: | Main course Chicken |
Seasons | |
Cuisine Type | Mexican |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingredienten
1 1/2 kg Kip |
10 g Boter |
2 Uien,fijngesneden |
3 Wortele, fijngesneden |
2 stengel(s) Selder, fijngesneden |
1 Kruidentuiltje |
De Saus
1 tl Kippenbouillon, pasta |
100 g Côte d'Or dessert chocolade |
1 Rode Paprika |
1 tl Pili-pili |
3 Tomaten |
50 g Sesamzaadjes |
20 g Sesam zaadjes, om te garneren |
50 f Rozeijnen |
100 g Amandelen |
1 tl Komijn |
Kruidnagel |
Peper en zout |
Mexicaanse kip met chocolade Directions
- Snij de kip in stukken (billen, vleugels, borststukken) en zet ze even opzij
- Maak een 1/2l kippenbouillon met het bouillonblokje
- Fruit de 2 grote, fijngesneden uien, fijngesneden wortelen en selder in de boter.
- Voeg de 1/2l bouilon erbij en laat het geheel samen met het kruidentuiltje 25 minuten koken.
- Voor de saus :
- Snij de tomaten en paprika in stukjes (verwijder de zaadjes).
- Mix de tomaten, de paprike en alle andere ingrediënten, BEHALVE de chocolade.
- Doe dit mengsel in een pan en voeg er de bouillon met de groenten aan toe.
- Laat toto de helft inkoken en haal door een zeef.
- Voeg al roerend de in stukken gebroken chocolade toe. Hou het geheel warm zonder het te laten koken.
- Grill de stukken kip
- Schik ze op een schotel
- Giet de saus over de stukken kip en garneer met sesamzaadjes.
Recipe notes
Nutrition facts
diet
Per Serving