Preistoemp met spek(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Easy
Cheap
Preistoemp met spek en Belgische pickles, een Belgische gerecht uit vervlogen tijden.
Gallery
Category: | Main course Pork Hans @ DeKookbijbel.be |
Seasons | |
Cuisine Type | Belgian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
1 kg Aardappelen |
3 Ste(e)l(en) Prei |
800 g Spek, gepekeld van de slager |
1 Ei |
1 klantje Boter |
1 scheut(en) Melk |
Peper, Zout en Nootmuskaat |
Belgische Pickles |
Preistoemp met spek Directions
- Kook de aardappelen.
- Stoof de prei. Je kan hem ook bij de aardappelen meekoken, maar ik vind het lekkerder als hij gestoofd wordt en hier en daar wat aangebakken is.
- Bak het spek.
- Plet de aardappelen met melk, ei en boter. Kruid met peper, zout en kruidnagel.
- Roer er de prei onder.
- Opdienen met spek en Belgische pickles.