Wortelstoemp met kabeljauw en tartaar
Easy
Fairly cheap

Heerlik smeuïge wortelstoemp met kabeljauw en verse tartaar.

Share This Recipe

Category: Main course Codfish Hans @ DeKookbijbel.be
Seasons
Cuisine Type Belgian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten De Stoemp

1 kg Aardappelen
1 kg Wortelen
Melk
Boter
Peper en Zout
Muskaatnoot
Tijm

De vis

4 stuk(ken) Kabeljauw (+/- 150-200g/stuk)
Bloem
Peper en zout

Tartaarsaus

5 el Mayonaise
3 Eieren, gekookt en geplet
Peper en zout
1 tl Mosterd
6 kleine Augurken, fijngesneden
1 Sjalot, fijngensneden
2 el Peterselie, fijngehakt
1 el Dragon, fijngehakt

Wortelstoemp met kabeljauw en tartaar Directions

  1. Schil aardappelen en wortelen. Snij in gelijke stukken.
    Kook tot ze beetgaar zijn.
  2. Maak de tartaar door alles te mengen, proef en voeg eventueel nog kruiding toe indien gewenst.
  3. Als de aardappelen en wortelen gaar zijn giet af.
  4. Maak puree door melk, boter en de kruiden toe te voegen.
  5. Warm terug op en bak terwijl de kabeljauw . bebloem hem eerst.
  6. Bak dan in wat boter met olijfolie goedkleurig +/- 2à 3 min. elke kant. Hangt af van de dikte van je stuk vis.

Nutrition facts

diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe