Asperges met mousseline gerookte zalm en krielaardappelen
Fairly difficult
Fairly expensive

Heerlijke Belgische asperges met mousseline saus en gerookte zalm. Hierbij krielpatatjes met bieslook.

Share This Recipe

Category: Main course Hans @ DeKookbijbel.be Salmon
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1 kg Krielaardappelen
1 g Asperges
400 g Gerookte Zalm
Bieslook

Mousseline

5 Eierdooiers
100 g Boter
Witte peper en zout
Limoensap (of citroen)
Bieslook

Asperges met mousseline gerookte zalm en krielaardappelen Directions

  1. Stoom of kook de aardapeltjes in schijfjes.
  2. Schil de asperges en stoom of kook ze.
  3. Klop 4 eierdooiers met een scheutje water schuimig.
  4. Smelt de klont boter.
  5. Verwarm zachtjes het ei en voeg al kloppend de boter toe. Klop dit tot een schuimige gebonden massa. Laat niet te warm worden anders heb je een omelet ;-)
  6. Kruid met witte peper, zout en wat limoensap.

Be the first to post a review

Share This Recipe