Caesarsalade met spek en ei(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Easy
Fairly cheap
Frisse sla, krokante croutons en een romige dressing, een variante op de Caesars salad.
Gallery
Category: | Salads Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Seasons | Summer |
Cuisine Type | American |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
3 sneetje(s) Bruin Brood |
3 el Olijfolie |
1 teentje(s) Knoflook, fijngesneden |
1 Krop Sla |
4 Eieren, gekookt |
150 g Spekreepjes |
50 g Parmezaanse kaas, geraspt |
12 Kerstomaten, in vieren gesneden |
Dressing
1 groot Ei |
1 teentje(s) Knoflook |
4 Ansjovisfilets |
120 ml Olijfolie |
3 tl Witte Wijnazijn, of vervangen door citroen |
Caesarsalade met spek en ei Directions
- Bak de broodblokjes in een pan met de look en olijfolie.
- Maak ondertussen de dressing.
- Kook 1 ei 90 sec., water moet al koken en laat schrikken onder koud water.
- Doe het ei in een blender met de knoflook ansjovissfilets, wat peper en zout.
Giet tijdens het mixen de olijfolie toe in een dun straaltjes.
Mix tot een romige saus en voeg de azijn toe. - Maak de sla los en hak hem in kleine stukken.
- Kook de eieren en laat schrikken onder koud water , pel ze en snij ze in vieren.
- Bak het spek krokant in een pan.
- Schik sla in een bord, verdeel er croutons, spek en kerstomaten over, leg de eieren erbij en overdruppel met dressing en doe er parmezaanse kaas over.