Croque met witloof cheddar en gandaham(Featured Chef Jeroen Meus)
Easy
Cheap
Een Belgische croque, met belgisch witloof en belgische gandaham. Zeker als je de cheddar dan nog vervangt door Oud Brugge.
Category: | Croque,Panini Lunch Jeroen Meus |
Seasons | Winter Autumn |
Cuisine Type | Belgian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
8 sneetjes Toastbrood |
4 stronken Witloof |
Boter |
Peper, zout en nootmuskaat |
Scheutje Balsamico |
4 plakjes Oud Brugge |
4 sneetjes Gandaham |
Suiker (naar goesting) |
Croque met witloof cheddar en gandaham Directions
- Snij de witloof in julienne en bak hem in een beetje boter.
- Bestrooi met een beetje suiker en laat zo een beetje carameliseren.
- Blus af met een scheutje balsamico.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
- Laat de witloof een beetje uitlekken.
- Bedek een sneetje brood met een sneetje ham, leg daarop een beetje witloof.
- Leg nu op de witloof een sneetje cheddar-kaas en eindig terug met een sneetje brood.
- Grill de croque tussen het croque-monsieur machine totdat de kaas mooi gesmolten is
Recipe notes
Bron : VTM