Hollandse Appeltaart(Featured Chef Nadine Joosen)
Prep
Cook
Wait
30m
Gallery
Category: | Bakery Cake Pie |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
8
Persons
Ingrediënten --- Deeg ---
200 g Boter, ijskoud |
300 g Zelfrijzende Bloem |
150 g Suiker |
1 zakje(s) Vanillesuiker |
1 snuifje(s) Zout |
--- De appelvulling ---
1 kg Appelen (Boskoop, Elstar, ...) |
75 g Blonde Rozijnen |
1 el Citroensap |
2 el Suiker |
Kaneel, optie |
Hollandse Appeltaart Directions
Snij de boter in blokjes.
Doe de bloem, suiker, vanillesuiker en het zout in een ruime kom.
Doe er de boter bij en wrijf tussen de handen tot een kruimelig mengsel of meng in de keueknmachine tot kruimels.
Klop het ei los.
Doe 3/4 bij de kruimels en kneed kort tot een samenhangend geheel.
Blijft het kruimelig voeg dan tl per tl ijskoud water toe.
Verpak het deeg in folie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Beboter de springvorm.
Week de rozijnen een kwartier in water. Giet af.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij instukken of in dunne plakjes.
Besprenkel met citroensap zodat ze niet verkleuren.
Meng er de suiker en kaneel door.
Voeg tenslotte de geweekte rozijnen toe.
Haal het deeg uit de koelkast, laat het even op temperatuur komen en rol ut tot een dunne lap.
Bekleed er de bodem en de zijkanten van de vorm mee.
Hou nog wat deeg over voor de afwerking.
Als het deeg uit elkaar valt gebruik dan kleine stukjes en duw het goed tegen de vorm.
Zorg dat er geen gaatjes zijn.
Doe de appelvulling in de taart.
Snij het resterende deeg in reepjes en leg ze kruidelings over de taart.
Bestrijk met de rest van het ei.
Bak de taart 75 min. in de oven.
Laat op een rooster afkoelen.
Recipe notes
Recept voor een 24cl springvorm
More Details
Website | |
Bron | Nadine Joosen, FB |