Slaatje van kalfszwezerik met sinaasappel
Fairly difficult
Fairly expensive

'Riz de veau' staat bij ons meestal in de duurdere restaurants op de kaart. In Frankrijk is het een delicatesse. Indien je bij je slager kalfszwezerik besteld vraag dan om hem te ontvliezen.

 

 

Share This Recipe

Category: Salads Veal
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1 krop Eikenbladsla
1 el Pijnboompitten
1 el Okkernoten
6 Sinaasappels
1 el Bloem
400 gt Kalfszwezerikken
20 cl Bruine Fond
2 el Azijn
1 el Suiker
Arachideolie

Slaatje van kalfszwezerik met sinaasappel Directions

  1. Laat de zwezerikken gedurende 2u liggen in koud water met zout.
  2. Was de sla. Rooster de pijnboompitten. Meng de sla met de pinboompitten. Snijd 3 sinaasappelen in partjes en meng met de sla.
  3. Laat de suiker karameliseren in een pot. Zodra de suiker goudbruin ziet, blussen met de azijnen het sap van de drie andere sinaasappels. Laat inkoken tot de helft. Voeg er de fond bij.
  4. Draai de kalfszwezerikken in de bloem en bak ze in een pan met olie. Bak ze mooi krokant langs beide kanten en plaats ze daarna 4 min. in een oven op 180°C.
  5. Als de saus ingekookt is, kruiden met peper en zout. Leg wat sla op een bord, leg er de versnede zwezerikken op en giet er de saus rond.

Recipe notes

Bron : Dag Allemaal, Peter Van Asbroeck

Be the first to post a review

Share This Recipe