Zalmfilet met jeneverbessenen vermout
Easy
Fairly cheap

Heerlijk verrassende bereiding van zalm.

Share This Recipe

Category: Main course Salmon
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1 tl Groene peperbollen
16 Jeneverbessern
1 tl Zout
4 Zalmsteaks, ontveld
25 g Boter
8 el Droge Vermouth (Nouilly Pat)
2 el Slagroom
Oesterzwammen

Zalmfilet met jeneverbessenen vermout Directions

  1. Plet peperkorrels, jeneverbessen en zout samen in een vijzel met stamper. Strooi het mengsel over de zalm en druk wat aan.
  2. Smelt de boter in een koekenpan op half hoog vuur en bak +/- 5 min. aan elke kant. De zalm moet binnenin nog sappig zijn.
  3. Schep de vis op een verwarmde schaal en hou warm terwijl u de saus maakt.
  4. Deglaceer de pan met vermouth en laat 2 à 3 minuten tot stroop inkoken. Roer de room erdoor en laat nog 2 minuten borrelend koken.
  5. Schep de saus over de zalm en serveer smaen met puree en krokant gebakken oesterzwammen.

Nutrition facts

diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe